Κυριακή, 17 Απριλίου 2011


«Θέλω πολλές κούπες ακόμα»


Η αρχηγός του «τριφυλλιού» Ξανθή Μυλωνά μιλάει στο leoforos.gr για τα επτά ονειρικά χρονιά, τονίζοντας πως θέλει να κατακτήσει πολλές ακόμα κούπες με τον Παναθηναϊκό.
2 ΣχόλιαΤο δικό σου

Επτά χρόνια στον Παναθηναϊκό, επτά πρωταθλήματα και πέντε Κύπελλα. Μια ονειρική περίοδος για την Ξανθή Μυλωνά, η οποία ωστόσο δεν θέλει με τίποτα να τελειώσει και ετοιμάζεται για νέους τίτλους με το αγαπημένο της τριφύλλι στο στήθος. Πριν όμως αρχίσει η νέα προσπάθεια, απαιτείται ο πανηγυρισμός ενός ακόμα πρωταθλήματος. Ενός πρωταθλήματος που ήταν από τα πλέον δύσκολα και που πολλοί ήταν αυτοί που αμφισβήτησαν ότι θα πάει και αυτός στην «πράσινη» τροπαιοθήκη.
Το θέμα όμως δεν είναι τι λένε οι άλλοι, αλλά τι πιστεύουν οι παίκτριες και όπως τόνισε στο leoforos.gr η άτυπη αρχηγός της ομάδας (επίσημα λόγω θέσης ήταν η Τζανακάκη) Ξανθή Μυλωνά, όλες στην ομάδα ήταν σίγουρες πως το σερί θα συνεχιστεί, κάτι που έγινε. Μάλιστα δεν φοβήθηκε να πει πως τόσο η ίδια, όσο και οι συμπαίκτριές της θέλουν να το συνεχίσουν και να κατακτήσουν όσα περισσότερα γίνεται, καθώς τρώγοντας έρχεται η όρεξη…
Ξανθή κατακτήθηκε και το έβδομο συνεχόμενο και μάλιστα είσαι η μοναδική παίκτρια της ομάδας που ήσουν παρούσα σε όλα. Πως το βιώνεις όλο αυτό;

«Η αλήθεια είναι πως είναι μεγάλη τιμή για εμένα το ότι έχω καταφέρει να βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα, η οποία έχει φτιάξει την δική της δυναστεία. Ωστόσο όπως είπα μπορεί να νιώθω μεγάλη τιμή, όμως θα πρέπει να ξεκαθαρίσω πως ο κάθε τίτλος είναι προϊόν ομαδικής δουλειάς και για την κατάκτησή του συμβάλλουν όλοι όσοι βρίσκονται μέσα; Και γύρω από την ομάδα».

Η χρονιά δεν ξεκίνησε καθόλου καλά, όσον αφορά τα προβλήματα. Υπήρξε κάποια στιγμή που να είπες ότι φέτος μπορεί να χαθούν τα πρωτεία;

«Δεν σου κρύβω ότι φέτος περάσαμε δύσκολα, ειδικά στο ξεκίνημα. Για μεγάλο διάστημα εκτός των οικονομικών προβλημάτων δεν είχαμε ούτε έναν άνθρωπο να είναι δίπλα στην ομάδα. Όμως ακόμα και τότε ήμουν σίγουρη πως θα τα καταφέρουμε. Ήξερα πως μόλις επέστρεφαν οι Μόλναρ και Μαχόν και σταματούσαν τα προβλήματα όλα θα πήγαιναν όπως τα θέλαμε, κάτι που τελικά έγινε. Αν είσαι τόσα χρόνια στην κορυφή το μόνο που δεν χάνεις είναι η πίστη σου για να παραμείνεις εκεί και εμείς (όχι μόνο εγώ), δεν το χάσαμε με τίποτα».

Έχετε πάρει πρωτάθλημα με κάθε δυνατό τρόπο. Θεωρείς ότι το να το κατακτάς μέσα στο Ρέντη, κάτι που γίνεται συνήθεια, το κάνει πιο γλυκό;

«Εντάξει κάθε πρωτάθλημα έχει την δική του χάρη και το χαίρεσαι πολύ, όμως πράγματι το να το κατακτάς μέσα στην έδρα του αντιπάλου σου και ειδικά του Ολυμπιακού το κάνει όντως πιο γλυκό. Και το κάνει πιο γλυκό γιατί εκτός από εμάς, δίνει μεγαλύτερη χαρά και στον κόσμο της ομάδας».

Μιας και ανέφερες για τον κόσμο. Τι έχεις να πεις για την υποδοχή που σας επιφύλαξαν οι φίλοι του Παναθηναϊκού στο Κάστρο;


«Ότι και να πω θα είναι λίγο. Πραγματικά κάθε φορά οι εκδηλώσεις τους είναι ξεχωριστές και η χθεσινή υποδοχή μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτή στον… Τάφο, μετά το 2-2 με τον Ολυμπιακό. Χθες δεν περιμέναμε πως θα είχε μαζευτεί τόσος κόσμος και μόλις κατεβήκαμε από το πούλμαν τα χάσαμε. Τόσο προσωπικά, όσο και συνολικά, τους ευχαριστούμε όχι μόνο για την υποδοχή, αλλά και για την αγάπη που μας δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια. Χωρίς τον κόσμο δίπλα μας πραγματικά δεν πιστεύω να είχαμε καταφέρει όσα έχουμε καταφέρει τα τελευταία χρόνια».

Επιστρέφοντας στα του Ρέντη. Δήλωσες μετά το ματς πως δεν έπρεπε κάποιες παίκτριες του Ολυμπιακού είπαν πράγματα που δεν έπρεπε. Τι ακριβώς είχε γίνει;

«Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες, θέλω να πω πως οι αντιδράσεις κάποιων κοριτσιών μετά τη νίκη στο Μετς ήταν και υπερβολικές, αλλά και άσχημες. Δεν μπορείς να βλέπεις στα αποδυτήρια γραμμένο το «άντε γεια» και το «δεν υπάρχει αύριο» και μάλιστα να το γράφουν μέλη μιας ομάδας που δεν έχει πάρει ακόμα τίτλο. Δεν γίνεται να μην σέβεσαι τον Παναθηναϊκό που έχει κατακτήσει τα πάντα τα τελευταία χρόνια. Τα όσα έγιναν εκείνη την ημέρα, δεν σου κρύβουν ότι μας εκνεύρισαν και ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για εμάς. Άλλωστε εμείς έχουμε συνηθίσει να δίνουμε τις απαντήσεις μας στο γήπεδο και όχι στους τοίχους».

Ξανθή τι κάνει αυτή την ομάδα να κερδίζει τίτλους και να μην φοβάται στα δύσκολα, σε αντίθεση με τους άνδρες του Παναθηναϊκού που τα τελευταία χρόνια φτάνει στην πηγή και δεν πίνει νερό;

«Δεν θέλω να σχολιάσω τους άνδρες, τους οποίους σίγουρα ήθελα και εγώ να τους δω να κατακτούν το πρωτάθλημα. Φαίνεται να υπάρχει κάποιο ψυχολογικό θέμα, αλλά αν είσαι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια ξέρεις, όπως λέει και η παροιμία. Για εμάς το μόνο που έχω να πω, είναι πως αυτή η ομάδα έχει αποκτήσει τη νοοτροπία του νικητή. Κατάφερε όχι απλά να φτάσει στην κορυφή, αλλά να μείνει για πολλά χρόνια σε αυτή και πραγματικά είναι πολύ δύσκολο για κάθε αντίπαλο να την ρίξει από εκεί. Όλες έχουμε μάθει στα δύσκολα και δεν έχουμε άγχος, σε αντίθεση με τους αντιπάλους μας».

Εκτός από το πρωτάθλημα, όλα αυτά τα χρόνια είχατε μάθει τον κόσμο του Παναθηναϊκού και με το Κύπελλο. Πως νιώσατε όταν χάθηκε ένας στόχος;

«Ήταν κάτι πολύ άσχημο, από την στιγμή μάλιστα που θα μπορούσε άντε να αποφευχθεί. Κάναμε πολλά και σημαντικά λάθη και αυτός μας στεναχώρησε ακόμα περισσότερο. Όμως βάλαμε κάτω το κεφάλι και τα δώσαμε όλα για το πρωτάθλημα και τα καταφέραμε. Φυσικά θέλαμε το νταμπλ, αλλά τουλάχιστον πήραμε τον πιο σημαντικό τίτλο. Την επόμενη χρονιά θα κοιτάξουμε να τα πάρουμε πάλι όλα. Έτσι είναι φτιαγμένη αυτή η ομάδα και έτσι θα συνεχίσει».

Κλείνοντας, πέρσι πήρατε το πρωτάθλημα και το τρόπαιο παραδόθηκε μήνες μετά. Φέτος η κούπα θα δοθεί την Παρασκευή στη συναυλία για τον Ερασιτέχνη. Εκτός από την απονομή θα ήθελα να που πεις και για τις κινήσεις που γίνονται για την σωτηρία της… μάνας του λόχου.

«Αρχικά θέλω να πω πως όντως γίνονται σημαντικές προσπάθειες προκειμένου να βρεθούν λύσεις. Σε αυτό θέλουμε τον κόσμο μαζί μας. Να τις στηρίξει γιατί έτσι στηρίζει τον αγαπημένο του σύλλογο. Μετά το περσινό στο γεμάτο ΟΑΚΑ, περιμένω πως και πώς να γίνει η απονομή στο κλειστό το οποίο ελπίζω και εύχομαι να είναι γεμάτο. Μακάρι να πετύχει η συναυλία, όχι για την δικιά μας απονομή, αλλά γιατί θα είναι με σημαντική οικονομική ανάσα για τον σύλλογο. Σε αυτό θα ήθελα να παροτρύνω τον κόσμο να στέλνει και sms με την λέξη ΠΑΟ στο 54242. Κάθε μήνυμα βοηθάει και κάθε μήνυμα είναι χρήσιμο για να μπορούν τα τμήματα να παλεύουν για τίτλους».

Μιας και είπες για τίτλους. Πως βλέπεις το μέλλον της ομάδας;

«Εντάξει σε όλον τον αθλητισμό αλλά και στην κοινωνία μας τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Όμως πιστεύω πως αυτό το τμήμα μπορεί να συνεχίσει να κατακτά τίτλους. Η καρδιά του πρωταθλητή υπάρχει και με σωστές κινήσεις θα έρθει το όγδοο, το ένατο, το δέκατο κλπ, κλπ».

*Ευχαριστούμε θερμά το ξενοδοχείο ZAFOLIA για την παραχώρηση του χώρου για την φωτογράφιση.
 
Συντάκτης: Φώτης Καρακούσης-Βασίλης Βουτσαράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου