Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

«Ποιος φοβάται τον Χριστοφιδέλη;»


«Ποιος φοβάται τον Χριστοφιδέλη;»

Τετάρτη 06/04/11

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού εναντίον της διοργανώτριας Αρχής του πρωταθλήματος αλλά και της ΕΟΠΕ, για την μη έναρξη των πλέι οφ μέχρι να εκδοθεί απόφαση του ΑΣΕΑΔ για συμμετοχή του Κ.Χριστοφιδέλη. Στις 2 μ.μ. η απόφαση.

Οι «πράσινοι» εκπροσωπήθηκαν από τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Νίκο Ρίσβα και τον  δικηγόρο Αλέξανδρο Πραντικάκη. Ηταν κατηγορηματικοί στην κατάθεση τους ότι η ποινή του πρώην διεθνούς Ελληνα έχει ολοκληρωθεί και ότι κανονικά θα έπρεπε  να έχει το δικαίωμα να αγωνίζεται.

Παρουσίασαν μάλιστα ως δεδικασμένο την υπόθεση του Κουβανού Σιριάνι Ερνάντες που αγωνιζόνταν στον Αρη, και όταν η ποινή του για χρήση απαγορευμένων ουσιών έληξε τον Νοέμβριο αγωνίστηκε στη συνέχεια κανονικά.

«Αρνούνται την εργασία σε έναν εργαζόμενο, κάτι που είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα. Είναι σαν να έχουμε έναν φυλακισμένο, να έχει ολοκληρώσει την ποινή του καi να τον κρατάμε στην φυλακή» ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια που χρησιμοποίησαν, ενώ κατά την έξοδο του από τον δικαστήριο αναφερόμενος στον εκπρόσωπο της ΕΣΑΠ του είπε στα αγγλικά: «Ποιος φοβάται τον Χριστοφιδέλη, ποιος φοβάται τον Παναθηναϊκό;»!

Παράλληλα το παρών στην εκδίκαση έδωσαν από πλευράς ΕΣΑΠ ο δικηγόρος Χρήστος Ηλιάδης, ο οποίος υπεραμύνθηκε τη θέση της διοργανώτριας αρχής λέγοντας αρχικά ότι το πρωτοδικείο είναι αναρμόδιο να αποφασίσει για το συγκεκριμένο ζήτημα καθώς είναι καθαρά αθλητικό θέμα και θα έπρεπε να κριθεί από αθλητικό δικαστήριο. Δεύτερο ότι δεν δικαιολογούνται τα ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία δημιουργούν προβλήματα στις συμφωνίες της ΕΣΑΠ με χορηγούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και στους ξένους παίκτες που έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία λήξεως των συμβολαίων τους λόγω εθνικών υποχρεώσεων.

Παράλληλα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ δυνατός και χωρίς τον Χριστοφιδέλη, έτσι άλλωστε μπήκε στα πλέι οφ!»

Παρόντας ήταν και ο δικηγόρος της ΕΟΠΕ, κ. Τζωρτζίδης, καθώς τα ασφαλιστικά μέτρα ήταν και εναντίον της Ομοσπονδίας. Οι συγκεκριμένοι δήλωσαν αμέτοχοι στην υπόθεση καθώς για να εκδώσουν δελτίο αναμένουν την έγκριση της ΕΣΑΠ.

Μέλη των υπόλοιπων τριών ομάδων (Ολυμπιακός, Ηρακλής, ΠΑΟΚ) που συμμετέχουν στην ημιτελική φάση των πλέι οφ -που κανονικά ξεκινά σήμερα (6/4)π παρακολούθησαν την εκδίκαση.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει απόφαση στις 2 μ.μ. αν και της ζητήθηκε να αποφασίσει άμεσα.
πηγη:exedrasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου