Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΒΥΝΕΛΗΣ...60 χρόνια Πυγμαχίας...

ME ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ... 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο 1908                         Ο Χαράλαμπος Σβυνέλης


 Γεννηθηκε στην Αθήνα το1933.
Από μικρή ηλικία άρχισε να ασχολείται με το άθλημα της πυγμαχίας στον Α.Ο Παναθηναϊκό.
Ήταν Οκτώβριος του 1947 όταν ο μεγάλος δάσκαλος Γάλλος προπονητής κ.Βιέν ήρθε στην Ελλάδα προκειμένου να δει τον πρωταθλητή μας Κώστα Βαρθολομαίο,τον οποίο και πήρε αργότερα στη Γαλλία. Δίπλα του ο Χαραλάμπος Σβυνέλης έλαβε τα πρώτα του μαθήματα. Στη συνέχεια με τον προπονητή του Παναθηναϊκού Γ.Βαρθολομαίο γυμνάζεται και έλαβε μέχρι το 1951 μέρος με επιτυχία σε πολλούς πυγμαχικούς αγώνες.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΒΗΝΕΛΗΣ

Το 1952 έλαβε μέρος στο 1ο επίσημο πρωτάθλημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας στο οποίο ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος. Από το 1952 εως και το 1960 ανακηρύσσεται συνεχώς Πρωταθλητής Ελλάδος στις κατηγορίες από 51kg έως 63,5kg.
Αποτελεί μόνιμο μέλος της Εθνικής Ομάδος, όπου αγωνίζεται με επιτυχία απέναντι σε Τούρκους, Αιγυπτίους, Λιβανέζους, Ιρανούς και άλλους πυγμάχους.
Το 1959 ως μέλος Μεσογειακής Ομάδας, αγωνίζεται στην Βηρυτό του Λιβάνου όπου άφησε καλές εντυπώσεις μετά από την νίκη του απέναντι στον Γάλλο αντίπαλό του στην κατηγορία των 57 κιλών.

Το 1960 ως μέλος της Βαλκανικής Ομάδας συμμετέχει με επιτυχία στους Βαλκανικούς αγώνες της Κωνσταντινούπολης.
Το 1961 με πρόσκληση της Γαλλικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας εισάγεται στο Ινστιτούτο των Σπορ (I.N.S) στο Παρίσι όπου παίρνει το δίπλωμα του προπονητή.
Επιστρέφοντας στην χώρα μας ανέλαβε το τμήμα Πυγμαχίας του Παναθηναϊκού με μεγάλη επιτυχία. 
Το 1970 με πρόσκληση της Γαλλικής Τεχνικής ηγεσίας και των υπευθύνων της Ακαδημίας(I.N.S.) κ.κ Ουζιέ & Σιμάνιακ αναλαμβάνει να εργασθεί μαζί με τον τότε μεγάλο τεχνικό Μαρσέλ Πετί στην Λιμπρεβίλ Καμπόν .
Το 1971 επιστρέφει στην Ελλάδα και μαζί με τον Γ. Λουϊζο αναλαμβάνουν την τεχνική ηγεσία της Ελληνικής Πυγμαχίας (1971-1972).

Από το 1976 έως και σήμερα είναι έφορος στον Παναθηναϊκό και μέλος του της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, όπου έχει εκλεγεί πολλές φορές μέλος του Διοικητικού της Συμβουλιου και έχει διατελέσει Ταμίας και σήμερα κατέχει την Θέση του 1ου Αντιπροέδρου. 
Το 1983 γίνεται μέλος της οικονομικής επιτροπής της Ε.Α.Β.Α. και 
Το 1994 γίνεται μέλος της επιτροπής ασφαλείας της Α.Ι.Β.Α.
Σήμερα είναι ταμίας στο νεοκλεγέν Δ.Σ του Π.Α.Ο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου