create your own banner at mybannermaker.com!

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

...ΠΑΟ όπως το ...1972!...


ΠΑΟ όπως το ...1972!

Από Άγγελος Σκλαβουνάκης /GAZZETA.GR
Bookmark and Share
ΠΑΟ όπως το ...1972!
Ο Παναθηναϊκόςγια την ώρα έχει χάσει μόνο τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ και πρωταγωνιστεί σε όλα τα σπορ, όπως την σεζόν 1971- 1972 την πιο «πράσινη» χρονιά.
Εκείνη την σεζόν το «τριφύλλι» είχε σηκώσει 17 κούπες κάνοντας όλη την Ελλάδα να παραμιλάει σε όλα τα σπορ.
Η συνέχεια του Γουέμπλευ!
Μια χρονιά μετά το έπος του Γουέμπλευ ο Παναθηναϊκός καλείται να πάρει και πάλι τα πρωτεία στην Ελλάδα αφού οι υπερπροσπάθειες της περασμένης σεζόν με Σλόβαν, Έβερτον , Ερυθρό Αστέρα κλπ είχαν στερήσει το πρωτάθλημα (του 1970-71) το οποίο είχε καταλήξει στην ΑΕΚ.
Ο Φέρεντς Πούσκας και οι παίκτες του πείσμωσαν από το γεγονός ότι δεν βγήκαν στα ευρωπαϊκά κύπελλα εκείνης της σεζόν (αφού η τρίτη θέση της προηγούμενης χρονιάς δεν τους το επέτρεψε) και φρόντισαν να αποδείξουν ποια είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και ότι η συμμετοχή στον τελικό δεν ήταν μια απλή φωτοβολίδα.
Μόνο δύσκολη δεν ήταν η συγκεκριμένη πρόκληση για τους παίκτες που δόξασαν την Ελλάδα την προηγούμενη χρονιά και ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε ένα θριαμβευτικό πρωτάθλημα έχοντας στις τάξεις του, τους εξής παίκτες: Οικονομόπουλος, Κωνσταντίνου, Οικονομόπουλος, Καμάρας, Γεράκης, Αθανασόπουλος, Γονιός, Κουβάς, Φυλακούρης, Χατζηανδρέου, Φούκος, Μητρόπουλος, Καψής, Τομαράς, Καλλιγέρης, Αντωνιάδης, Παπαδημητρίου, Βλάχος, Σούρπης, Δομάζος, Γραμμός, Δεληγιάννης, Δημητρίου, Ροκίδης και Καραμανλής
Οι «πράσινοι» άφησαν πίσω πέντε βαθμούς τον δεύτερο Ολυμπιακό ενώ σημείωσαν 28 γκολ περισσότερα από τους «ερυθρόλευκους, δεχόμενοι παράλληλα δέκα γκολ λιγότερα.
Εκείνη την σεζόν μετρήσανε πολλά γκολ οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού και ενδεικτικά αναφέρουμε το σκορ 6-0 με την Βέροια και την Καβάλα καθώς και το 5-0 εκτός έδρας επί του Απόλλωνα Αθηνών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την συγκεκριμένη σεζόν ο Αντώνης Αντωνιάδης ήταν πραγματικό «κανόνι» αφού σημείωσε 39 γκολ .Η συγκεκριμένη επίδοση παραμένει ακατάρριπτη μέχρι σήμερα.
Μπορεί εκείνη η σεζόν να μην είχε ευρωπαϊκά ματς ο Παναθηναικός ωστόσο η συμμετοχή στους διπλούς αγώνες του Διηπειρωτικού κυπέλλου κάλυψαν το κενό. Συγκεκριμένα ο Παναθηναϊκόςαγωνίστηκε στην θέση του Άγιαξ καθώς οι Ολλανδοί φοβήθηκαν να αγωνιστούν απέναντι στην Νασιονάλ από την Ουρουγουάη λόγω του σκληρού τρόπου παιχνιδιού της.
Το πρώτο ματς έγινε στο κατάμεστο Στάδιο Καραϊσκάκη στις 15 Δεκεμβρίου με τους «πράσινους» να αναδεικνύονται ισόπαλοι 1-1 χάρη σε γκολ του Φυλακούρη, ωστόσο θα χάσουν τον Γιάννη Τομαρά ο οποίος έσπασε το πόδι του ύστερα από ένα «δολοφονικό» τάκλιν του Μοράλες.
Στον επαναληπτικό η Νασιονάλ επικρατεί με 2-1 στο Σεντενάριο με τους «πράσινους» να γεμίζουν ένα σωρό εμπειρίες από τις συγκεκριμένες αναμετρήσεις.
Το μπάσκετ στα χνάρια του ... ποδοσφαίρου!
Μια χρονιά έπειτα από το έπος του Γουέμπλευ στο ποδόσφαιρο είναι η σειρά της αρμάδας του Κώστα Μουρούζη στο μπάσκετ να κάνει να ... παραμιλάει ολόκληρη η Ευρώπη.
Το «τριφύλλι» έκανε μια πρωτόγνωρη για τα ε3λληνικά δεδομένα πορεία στο κύπελλο πρωταθλητριών καθώς έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού όπου και ΄πεπεσαν ηρωϊκά μαχόμενοι απέναντι στην ομάδα-θρύλο εκείνης της εποχής Ίνις Βαρέζε (78-70 και 55-69). Νωρίτερα οι «πράσινοι» είχαν καταφέρει να ξεπεράσουν τα εμπόδια των ομάδων Σκράτζελ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μπουσφρούι, Γιουγκοπλάστικα και Σπάρτα Πράγας.
Σε ότι αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις ο Παναθηναϊκός θα κατακτήσει το πρωτάθλημα σε ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό έχοντας αμφότεροι από 22 νίκες και 4 ήττες με τους «πράσινους» να έχουν ρεκόρ πόντων 2117-1707.
Την ομάδα εκείνης της χρονιάς αποτελούσαν οι Κόντος, Ζωγράφος, Ζέγκλερης, Κορωναίος, Δημαράς, Κέφαλος, Κυρίτσης, Κοκολάκης, Παπάζογλου, Ιορδανίδης, Παπαντωνίου, Παναγιωταράκος, Χαϊκάλης, Πέππας και Παρασκευάς.
Τα δημιουργήματα του Γκροστάνοβιτς στο φιλέ!
Τεράστια ήταν τα κατορθώματα και της ομάδας βόλεϊ των ανδρών εκείνη την σεζόν όπου προπονητής ήταν ο «δάσκαλος» Σάββα Γκροστάνοβιτς. Η ομάδα του «τριφυλλιού» αναδείχτηκε πρωταθλήτρια για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν ενώ το κατέκτησαν και την επόμενη. Οι παίκτες που κυριάρχησαν στα φιλέ εκείνη την περίοδο ήταν οι Γεωργαντής, Ηλιόπουλος, Αγραπιδάκης, Κασάπης, Λελούδας, Πέτρος, Μπεργελές, Αστράς, Κοκκιναράς, Καρατζάς, Νικολαϊδης, Φωτεινόπουλος, Παπασταθόπουλος, Καρανικούλης, Γιαννακόπουλος, Μαλαβάζος και Καρίκας.
Παράλληλα περίπατο έκανε ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα βόλεϊ γυναικών όπου το κατέκτησαν με κατέκτησε με χαρακτηριστική άνεση με προπονητή τον ...Σάββα Γκροστάνοβιτς. Ο Γιουγκοσάβος γνώρισε καλά τα μυστικά του αθλήματος και ο συγκεκριμένος ήταν ο τρίτος συνεχόμενος τίτλος των «πράσινων» κοριτσιών. Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα και το «τριφύλλι» το κατέκτησε αήττητο νικώντας νικώντας 3-0 τον Άρη, 3-0 τον Εθνικό, 3-0 τον Ηρακλή, 3-0 την Καβάλα και 3-2 το Κολέγιο Αθηνών. Την γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού αποτελούσαν οι Ιωαννίδου, Γιαννουλάτου, Χατζηγιάννη, Καλαϊτζη, Αναστασάκη, Κόκκαλη, Μανδανίδου, Γκύζη, Παυλάκου, Μοσχοπούλου, Σωτηροπούλου και Κογεβίνα.
Η «πράσινη» παρέα των ρεκόρ
«Χρυσή» χαρακτηρίζεται η συγκεκριμένη χρονιά και για το τμήμα στίβου των ανδρών όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» άσοι εκείνης της σεζόν και οι θέσεις που κατέκτησαν, όπου οδήγησαν στο πρωτάθλημα ήταν οι εξής:Ζαχαρόπουλος (1.500μ. και 5.000μ-1ος), Φακιολάς (20.000 β.-1ος), Τιάρας (δίσκος-1ος και σφαίρα 2ος), Μουταφτσίδης (1ος-σφύρα), Κούρελλος (1ος–δέκαθλο), (7ος-110 μ. εμπ.), Α. Καραγιώργος (2ος -20.000β.), Γ. Αρνέλος (4ος-100μ.), (4ος-200μ.), Μυλωνάς (5ος-Ακόντιο), Κυττέας (4οςΕπί κοντώ), Πολίτης (3ος-σφύρα), Γ. Συμεωνίδης (6ος –Επί κοντώ), Σπηλιόπουλος (6ος-10.000μ), (8ος-5.000μ.), Παπακωνσταντίνου (8ος-5.000μ.), Παπακώστας (5ος-δίσκος), (3ος σφαίρα), Ηλιόπουλος (6ος-20.000β.), Διαμαντάρης (7ος-400μ. εμπ.), Μαυρέλης (6ος-Ακόντιο), 4Χ100 (4ος)
Στα 800 μ. ο Σ. Ζαχαρόπουλος έσπασε τα χρονόμετρα καταρρίπτοντας πανελλήνιο ρεκόρ μέσα στο Φάληρο 1.48.0 ενώ στο ίδιο γήπεδο έσπασε και το πανελλήνιο ρεκόρ στα 1.500 μ. με χρόνο 3.41.3. Ο ίδιος αθλητής ήρθε 2ος στα 5.000 μ. στους Μεσογειακούς αγώνες και 3ος στους ίδιους αγώνες στα 1.500μ..
«Έμπνευση» στο Φάληρο την ίδια σεζόν είχε και ο Φακιολάς στα 20.000 μέτρα βάδην εκτός σταδίου με χρόνο 1.36.19.8. Επιπλέον ο Μικελίδης έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ ως μέλος της Εθνικής ομάδας
Ακόμα σπουδαίες εμφανίσεις έκανε ο Ζήσης Κούρελος εκείνη της σεζόν «σπάζοντας» το πανελλήνιο ρεκόρ.
Την ίδια χρονιά τρεις αθλητές του Παναθηναϊκού κέρδισαν τις εντυπώσεις και στην Ολυμπιάδα του Μονάχου με τον Χ. Παπανικολάου να είναι 11ος στο άλμα επί κοντώ με άλμα στα 5,00 μ., ο Μουταφτσίδης ήταν 15οςστην σφυροβολία με 68.30 ενώ ο Ζαχαρόπουλος ήταν 19ος στα 1.500μ. με 3.43.5
Τα κατορθώματα του τελευταίου εκείνη την σεζόν δεν είχαν τελειωμό αφού αναδείχτηκε 2ος στο Πανευρωπαϊκό κλειστού στίβου στο Γκρενόμπλ.
Επιπλέον ο Χ. Παπανικολάου βγήκε ο 1ος στο επί κοντώ με 5,20 μ. στο πρωτάθλημα Ρουμανίας (αν και ήταν εκτός συναγωνισμού) ενώ ήταν 1ος και στα Τσικλητήρεια εκείνης της σεζόν με άλμα στα 5,40 μ. καθώς και στους Μεσογειακούς αγώνες στην Σμύρνη όπου πέρασε τα 5,40 μ.
Ακόμα «πράσινη» πρωτιά είχαμε στους Μεσογειακούς αγώνες της Σμύρνης στα 4Χ100 μ. με τους Αρνέλλο, Μικελίδη και Βυρίνη να συμμετέχουν σε αυτή. Το χρυσό μετάλλιο στη Σμύρνη κατέκτησε και ο Σ. Μουταφτσίδης στην σφύρα με 66.82 ενώ 3ος αναδείχτηκε ο Τσιάρας στον δίσκο με 57,70.
Κολύμβηση με ρεκόρ...
Μπορεί το τμήμα της κολύμβησης εκείνη την σεζόν να μην πανηγύρισε κάποιον τίτλο ωστόσο υπήρχαν «πράσινα» σκουφάκια όπου αναδείχτηκαν πρωταθλητές στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα η Μ.Βλαντούση τερμάτισε πρώτη τόσο στα 100 όσο και τα 200μ πρόσθιο.. Ακόμα η Δολιανή κατέκτησε την πρώτη θέση στα 100μ. ελεύθερο ενώ η Σουλτανάκη ήταν πρώτη στα 400μ. μικτή.
Παράλληλα οι «πράσινες» κατέκτησαν την πρώτη θέση στα 4Χ100 ελεύθερο με τις Μπερή, Δολιανή, Λαζαριού και Σουλτανική.
Εκείνη την χρονιά αναδείχτηκαν πρωταθλήτριες και στις μικρές κατηγορίες οι Δολιανή, Βλαντούση, Λαζαριού, Σουλτανική, Τζήβα, Κακουλίδου καθώς και ο Πιττής.
Επιπλέον βαλκανιονίκες εκείνη την χρονιά ήταν : η Δολιανή (3η στα 4Χ100 ελεύθερο) , (4η στα 100μ. ελεύθερο), η Μ. Βλαντούση (4η στα 200μ. πρόσθιο), (7η στα 100μ. πρόσθιο).
Διακρίσεις στο Βαλκανικό πρωτάθλημα εκείνης της χρονιάς είχε και η Λ.Λαζαρίδου όπου αναδείχτηκε (3η4Χ100μ. ελεύθερο), (4η στα 800 μ. ελεύθερο), (4η στα 600μ. ελεύθερο)..
Ακόμα βαλκανιονίκης ήταν και ο Πιττής όπου κατέκτησε την 8η θέση στο ύπτιο.
«Βουτιές τίτλου από Ηλιάδη
Ο Ηλίασης ήταν ο τελευταίος μεγάλος αθλητής που πέρασε από το τμήμα καταδύσεων του Παναθηναϊκού και κατέκτησε αρκετούς τίτλους. Η σεζόν 1971-72 τον βρήκε σε μεγάλες ορέξεις αφού αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας τόσο στον βατήρα των 3μ όσο και αυτόν των 5μ.
Τίτλος και στο πόλο!
Από τον γενικότερο «πράσινο» ενθουσιασμό που υπήρχε εκείνη την σεζόν δεν έλειψε ο τίτλος ακόμα και στο πόλο έστω και αν τον κατέκτησε η ομάδα Νέων. Το ανδρικό τμήμα πραγματοποίησε μια καλή χρονιά τερματίζοντας στην Τρίτη θέση του πρωταθλήματος ενώ πρωταθλητές Ελλάδας αναδείχτηκαν με την ομάδα Νέων οι Βλαντούσης, Κατράκης, Πιττής, Κράλης, τους αδερφούς Λαζάνη και τους αδερφου΄ς Τσακογιάννη.
Επιπλέον εκείνη την χρονιά συμμετείχε στην Εθνική ομάδα Νέων ο Μαρσέλος όπου αναδείχτηκε 12η θέση.
Σήκωσαν πολλά κιλά!
Αξιοπρεπής ήταν και η εμφάνιση της άρσης βαρών την συγκεκριμένη χρονιά με τον Ν.Πολύδωρο να αναδεικνύεται πρωταθλητής στα 90κ. Και τον Χ. Ιακώβου στα 75κ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στους Ολυμπιακούς αγώνες του Μονάχου ο Χρήστος Ιακώβου κατέκτησε την 5ηθέση στα 82,5 κ.
Την ίδια σεζόν ο Ιακώβου ήταν σωστός... άτλαντας καθώς κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Βαλκανικούς αγώνες στα 82,5 κ. . Παράλληλα και ο Ν. Πολύδωρος αναδείχτηκε ολυμπιονίκης στα 110κ. Με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλιίου.
Το ...πάλεψε ο Χριστόφορος!
Η σεζόν 1971-72 ήταν η τελευταία του Δ. Σάββα ως προπονητής του Παναθηναϊκού στο τμήμα πάλης όπου έκλεισε ένα κεφάλαιο επιτυχιών που είχε ξεκινήσει από το 1966. Την συγκεκριμένη χρονιά κράτησε ψηλά την «πράσινη» σημαία ο Δ. Χριστόφορος ο οποίος κατετάγη 2ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ΣΙΣΜ αποτελώντας μια μοναδική επιτυχία για τον σύλλογο.,
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΣ Ο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
O NIKHΦΟΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ το 1971 στη Θεσσαλονίκη στα 100 κιλά ελευθέρα πάλη στο ΣΙΣΜ κατέλαβε μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση την 2η θέση.'
Το 1972 στην ΑΓΚΥΡΑ κατέλαβε επίσης την 2α θέση στα 82 κιλά αφού στον τελικό αγώνα με τον Τούρκο παλαιστή έγινε συγκλονιστική μάχη μέχρι εσχάτων.
«Πράσινες» γροθιές
Επιτυχημένη ήταν η χρονιά που αναλύουμε και για το τμήμα πυγμαχίας του Παναθηναϊκού με την πρωταθλήτρια ομάδα των «πράσινων» να αποτελείται από τους: Οικονομάτο (1ος ), Χ. Θεοτοκάτος (1ος) , Αγριμανάκης (1ος ), Άκουρης, Χρήστου, Κακούρη, Παπαθεοδώρου, Κουτσούγερα, Παπαδόπουλο και Μούλιο.
Την ίδια σεζόν στην κατηγορία εφήβων ο Τσοκάνης κατέκτησε την 1η θέση ενώ στην δεύτερη κατηγορία βρέθηκε στην κορυφή και ο Βογιατζόγλου. Στην Γ΄ Κατηγορία την πρώτη θέση πανηγύρισαν οι Τζεβελκεκίδης, Τσοκάνης και Χαρίσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οικονομάτος έλαβε μέρος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου όπου κατέκτησε την 9η θέση στην κατηγορία των 71κ. Ενώ στην ίδια θέση τερμάτισε και ο Θεοτοκάτος στα 57κ. Επιπλέον δεν πρέπει να λησμονήσουμε ότι ο Αγριμανάκης αναδείχτηκε 3ος Βαλκανιονίκης την συγκεκριμένη σεζόν στην κατηγορία 63,5 κ. Και ο Οικονομάτος 3ος Βαλκανιονίκης στην κατηγορία του.
Τους «κάρφωσε» στο πινγκ πονγκ
Ανδρικό και γυναικείο τμήμα της «πράσινης» επιτραπέζιας αντισφαίρισης κέρδισε τις εντυπώσεις καθώς κατέκτησαν κύπελλο και πρωτάθλημα Ελλάδας αντίστοιχα. Στο ανδρικό τμήμα οι «πράσινοι» έκαναν καλή σεζόν ωστόσο έχασαν το πρωτάθλημα στις λεπτομέρειες τερματίζοντας δεύτεροι. Ωστόσο το κύπελλο Ελλάδος δεν τους...γλίτωσε και το στόλισαν στην τροπαιοθήκη του Παναθηναϊκού.
Σε ότι αφορά τις γυναίκες ήταν χρονιά-ορόσημο καθώς ξεκίνησε η τριετής κυριαρχία τους στον χώρο. Η Πειραιώτισσα Μαρία Λουκά κατέκτησε τα πάντα στις κατηγορίες απλό, διπλό (μαζί με την αδερφή της Σοφία), μικτό .
Οι υπόλοιπες «πράσινες» παίκτριες που κατέκτησαν την πρώτη θέση ήταν οι Λαλαϊτου, Νικολάου, Αστρά και Λ. Λουκά.
Παράλληλα εκείνη την σεζόν ανέτειλε το άστρο του μετέπειτα πρωταθλητή Ελλάδας Κώστα Πρίφτη ο οποίος αναδείχτηκε πρωταθλητής στο απλό παίδων.

Ορθοπεταλιές τίτλων!
Μεγάλη σεζόν για τα πεντάλ του Παναθηναϊκού ήταν η συγκεκριμένη καθώς οι «πράσινοι» αναδείχτηκαν πρωταθλητές στην δημόσια οδό. Συγκεκριμένα οι αθλητές που αποτελούσαν το ρόστερ των νικητών αποτελούνταν από τους Ραφτόπουλο, Κέλογλου, Κακλαμάνο και Τζήκα. Την ίδια σεζόν ο Κελόγλου αναδείχτηκε 3ος Βαλκανιονίκης.

Πρώτοι με το «σπαθί» τους!
Χρυσή ήταν η χρονιά και στην οπλομαχία όπου ο Παναθηναϊκός κατέκτησε την πρώτη θέση τόσο στην γενική βαθμολογία , στο πρωτάθλημα Ανδρών και στους Έφηβους. Συγκεκριμένα ο Ι. Χατζησαράντος πήρες την πρώτη θέση στο ξίφος μονομαχίας , ο Μ.Χατζησαράντος στην σπάθη , ο Ανδρέας Βγενόπουλος στο ξίφος ασκήσεως και το ξίφος μονομαχίας.
Στο ξίφος ασκήσεως και μονομαχίας η πρωταθλήτρια ομάδα αποτελούνταν από τους (Ι. Και Δ. Χατζησαράντο, Ντουράκο και Ιωαννίδη). Στην σπάθη η ομάδα απαρτιζόταν από τους (Μ.Χατζησαράντο, Ντουράκο και Ιωαννίδη).
Σε ότι αφορά τις διεθνείς διακρίσεις στην Ολυμπιάδα του Μονάχου ο Ανδρέας Βγενόπουλος ήταν 34ος στο φλερέ ΚΑΙ 45ος στο επέ. Ο Π. Ντουράκος προκρίθηκε στον ημιτελικό γύρο του επέ και ήταν 24ος στο σύνολο. Τέλος, ο Ι. Χατζησαράντος ήταν 42ος στην σπάθη στο σύνολο.
Στους Βαλκανικούς αγώνες του 1972 ο Χατζησαράντος αναδείχτηκε 2ος και 3ος όπως και ο Ανδρέας Βγενόπουλος. . Ο Ντουράκος ήταν 3ος και ο Ιωαννίδης 2ος.

«Πράσινοι» σκοπευτές
Ο Α. Παπαγεωργόπουλος σάρωσε τις πρωτιές καθώς αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδος το 1972 στο πιστόλι κατά ανδρεικέλων καθώς και το στρατιωτικό περίστροφο. Παράλληλα εκείνη την χρονιά ο Γ. Μαρμαρίδης αναδείχτηκε 2ος Βαλκανιονίκης.
Το «πράσινο» πρωτάθλημα στη γυμναστική
Το μοναδικό πρωτάθλημα στην ιστορία του ο Παναθηναϊκός το κατέκτησε την σεζόν 1971-72. Συγκεκριμένα ο Πρασάς ήταν πρώτος στο σύνθετο ατομικό ανδρών , 2ος ήταν ο Πολίτης και 5ος ο Παπαδόπουλος.
ΜΑΤ στο κύπελλο
Σταθμός-ορόσημο είναι η συγκεκριμένη σεζόν και για το σκάκι όπου ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας. Παράλληλα ο Γ.Τρικαλιώτης αναδείχτηκε δεύτερος νικητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου